Home » Archives by category » Arsim

Programi i FRD për arsimin

Programi i FRD për arsimin

Statusi: Ende e pavlerësuar   Programi i FRD-së për arsimin i’u nënshtrua debatit me ekspertë dhe pedagogë Topi: Politika e shkëputur nga  ekspertët, një politikë e dështuar e dështuar FRD: Rritje 5 % e buxhetit shtetëror për arsimin 9 Mars 2013 – Fryma e Re Demorktike organizoi një tryezë të rrumbullakët kushtuar programit të  saj […]

Premtimet e Partisë Socialiste për arsimin

Statusi: në vlerësim Për qeverinë e sotme, arsimi nuk përbën asnjë lloj prioriteti real. Ai është një prioritet virtual, tërësisht i pa mbështetur me burime financiare. Pesha e buxhetit për arsimin ndaj PBB ka ardhur në rënie: nga 3.4% në vitin 2004, në 2.8% në vitin 2011. Në dy vitet e fundit, qeveria ka anulluar […]

Premtimet e Partisë Demokratike për arsimin

Statusi: Në vlerësim   Për ne fëmija vjen i pari ndaj Arsimi do të mbetet ndër prioritetet e qeverisë së Partisë Demokratike. Premtojmë që në 4 vitet e ardhshme: Buxheti për arsimin do të rritet në 6% të GDP Rrogat e arsimtarëve do të rriten më shumë se në 6 vende të BE Do të […]

Bashkia Tirane: Bashkia do të shpërndajë kompetencat për të fuqizuar rolin e minibashkive dhe rolin e banoreve të blloqeve e të pallateve, i realizuar

Bashkia do të shpërndajë kompetencat për të fuqizuar rolin e minibashkive dhe rolin e banoreve të blloqeve e të pallateve. Do t’iu kalohen në kompetencë njësive bashkiake administrimi i infrastrukturës dytësore dhe shërbimeve publike të drejtpërdrejta për qytetaret e bizneset, si dhe kompetencat e caktimit dhe mbledhjes së të ardhurave e të administrimit të fondeve, […]