Home » Archives by category » Berisha

Ndryshimi i cmimit të energjisë elektrike, premtim i pambajtur/ i pavërtetë

Ndryshimi i cmimit të energjisë elektrike, premtim i pambajtur/ i pavërtetë

Ulja me 6 për qind për taksën e faturës së energjisë elektrike për konsumatorët familjarë. Premtimi: Gjatë fushatës elektorale për zgjedhjet e 23 qershorit, përfaqësues të Partisë Socialiste, premtuan se do të ulin me 6 % taksën e energjisë elektrike për konsumatorët familjarë. Përshkrim i përgjithshëm: Në çdo prag zgjedhje të përgjithshme, një nga premtimet […]

Premtimi 2, Depolitizimi i administrimit zgjedhor

Premtimi 2, Depolitizimi i administrimit zgjedhor

Premtimi 2, Depolitizimi i administrimit zgjedhor Programi i Qeverisë 2009-2013 Statusi: I parealizuar Institucionet zgjedhore në Shqipëri, duke filluar nga Komisioni Qëndror i Zgjedhjeve te të gjitha hallkat e tjera, kanë qenë gjithmonë me anëtarë të emëruar nga partitë politike. Kjo gjë, pashmangshmërisht është shoqëruar me konflikte të shumta. Në vitin 2009, qeveria premtoi në […]

Premtimi 17 i programit të qeverisë: Përdorimi i teknologjisë se informacionit për pronësinë

Premtimi 17 i programit të qeverisë: Përdorimi i teknologjisë se informacionit për pronësinë

Premtimi 17 i programit të qeverisë: Përdorimi i teknologjisë se informacionit për pronësinë Statusi: I realizuar Programi i qeverisë për periudhën 2009-2013, në kapitullin II.1.2. premton mes të tjerash, përdorimin e teknologjisë së informacionit për sistemin e pronësisë. Faktet: Në fund të vitit 2012, Ministria e Drejtësisë transferoi aksesin te dokumentet e pronësisë nga Zyra […]

Berisha: Berati prodhon 27 për qind të ullinjve të vendit

Berisha: Berati prodhon 27 për qind të ullinjve të vendit

Berisha: Berati prodhon 27 për qind të ullinjve të vendit Takim me gazetarët në Gjirokastër, 20 maj 2013 Statusi: Pjesërisht e vërtetë Fakt:  Sipas Ministrisë së Bujqësisë, Ushqimit dhe Mbrojtjes së Konsumatorit, Qarku i Beratit ka 1.4 milionë rrënjë ullinj, 19 për qind të ullinjve në Shqipëri. Berati ka 886 mijë rrënjë ullinj në prodhim, […]

Deklaratë e Kryeministrit Sali Berisha për pagën mesatare

Deklaratë e Kryeministrit Sali Berisha për pagën mesatare

Deklarata për pagën mesatare Statusi: Pjesërisht e pavërtetë Më 18 janar 2013 kryeministri Sali Berisha deklaroi para grupit të vet parlamentar se sipas informacionit që ai dispononte, pagat në Shqipëri janë rritur nga 24 mijë lekë në muaj në 57 mijë lekë. Deklarata nuk mbart referencë se kush i llogaritur këto shifra dhe as vitet për […]

Deklaratë e Kryeministrit Sali Berisha për vdekshmërinë e nënave gjatë lindjes

Deklaratë e Kryeministrit Sali Berisha për vdekshmërinë e nënave gjatë lindjes

Deklarata: Vdekshmëria e nënave gjatë lindjes, ndër më të ulëtat në botë Statusi: E pavërtetë Kryeministri Sali Berisha deklaroi në një replikë publike me opozitën se sistemi shëndetësor në Shqipëri është në gjendje shumë të mirë dhe kjo shihet mes të tjerash, te norma e vdekshmërisë amëtare, ose norma e vdekshmërisë së nënave gjatë lindjes. […]

Rritja ekonomike e Shqipërisë në 20 vjet, deklaratë jashtë kontekstit, e pavërtetë

Rritja ekonomike e Shqipërisë në 20 vjet, deklaratë jashtë kontekstit, e pavërtetë

Rritja ekonomike e Shqipërisë në 20 vjet, deklaratë jashtë kontekstit, e pavërtetë Kryeministri Sali Berisha, duke folur në një miting më 13 shkurt 2013 deklaroi se ekonomia shqiptare është rritur më 20 vjet nga 204 dollarë për frymë në vit në mbi 9 mijë dollarë për frymë në vit. Kjo deklaratë rezulton tërësisht e pavërtetë, […]

Penetrimi i internetit në Shqipëri

Penetrimi i internetit në Shqipëri

Penetrimi i internetit në Shqipëri Statusi: e pavërtetë,e parealizuar Deklarata 1: Interneti duhet të jetë i aksesueshmëm e i përballueshëm dhe për këtë i është hapur rrugë investimeve private, përmes legjislacionit e rregullimit liberal, që nxit konkurrencën. Përtej kësaj, projekte si e-schools dhe Pikat e Aksesit Publik (Posta Shqiptare), të filluara që 7 vjet më parë, […]

Deklarate e kryeministrit Berisha: 97 për qind e shqiptarëve me ujë të rrjedhshëm, e pavërtetë

Deklarate e kryeministrit Berisha: 97 për qind e shqiptarëve me ujë të rrjedhshëm, e pavërtetë

Berisha: 97 për qind e shqiptarëve me ujë të rrjedhshëm, e pavërtetë Statusi: e pavërtetë Kryeministri Sali Berisha, në një takim elektoral të mbajtur më 2 prill ku prezantoi programin e tij për bujqësinë, mes të tjerash, tha: “Shqipëria rurale e zhvilluar është Shqipëria e furnizimit 24 orë me ujë dhe kanalizimeve të sigurta. Gjatë […]

Berisha për arsimin e mesëm, E pavërtetë

Berisha për arsimin e mesëm, E pavërtetë

Deklarata: Kryeministri Berisha pretendon se 92 për qind e atyre që mbarojnë arsimin e detyruar ndjekin arsimin e mesëm. Statusi: E pavërtetë Kryeministri Sali Berisha deklaroi gjatë një takimi elektoral në Elbasan 2 mars 2013 se ka rritur pjesëmarrjen e shqiptarëve në arsimin e mesëm në mënyrë të ndjeshme. Ai tha: “Gjatë viteve që vijnë, ne kemi […]

Page 1 of 212

Bashkia Tirane: Bashkia do të shpërndajë kompetencat për të fuqizuar rolin e minibashkive dhe rolin e banoreve të blloqeve e të pallateve, i realizuar

Bashkia do të shpërndajë kompetencat për të fuqizuar rolin e minibashkive dhe rolin e banoreve të blloqeve e të pallateve. Do t’iu kalohen në kompetencë njësive bashkiake administrimi i infrastrukturës dytësore dhe shërbimeve publike të drejtpërdrejta për qytetaret e bizneset, si dhe kompetencat e caktimit dhe mbledhjes së të ardhurave e të administrimit të fondeve, […]