Home » Archives by category » Deklaratat » PS

Testimi I mjekëve, i pa bazuar dhe jo efikas, mbetet per tu verifikuar

Testimi I mjekëve, i pa bazuar dhe jo efikas, mbetet per tu verifikuar

Testimi I mjekëve: Pas një vit e gjysmë qeverisjeje, reforma e shumëpërfolur dhe shumëpritur në shëndetësi nisi aty ku askush nuk e priste, testimi i bluzave të bardha. Ai u bë publik përmes një deklarate të beftë të kryeministrit Rama vetëm dy ditë para mbylljes së vitit 2014. Që në ditët e para te Janarit […]

Goditja e monopoleve, premtim i parealizuar

Goditja e monopoleve, premtim i parealizuar

Goditja e monopoleve. Premtimi: Qeveria ka premtuar luftë kundër monopoleve, çka do të garantonte konkurrencë të ndershme mes bizneseve në treg, por edhe përfitime për qytetarët. Përshkrimi i situatës: Monopolet mbeten një ndër shqetësimet kryesore të tregjeve në Shqipëri, me pasoja jo vetëm për funksionimin normal të tregjeve, por edhe për qytetarët që nuk përfitojnë […]

Normalizimi i sistemit të energjisë, pjeserisht e vertete/ pjeserisht e realizuar

Normalizimi i sistemit të energjisë, pjeserisht e vertete/ pjeserisht e realizuar

Normalizimi i sistemit të energjisë është prioritet shumë i rëndësishëm. Premtimi: Qeveria e ka përcaktuar normalizimin në sektorin energjetik si një prioritet të rëndësishëm të saj. Ajo ka premtuar reformë të thellë për ta nxjerrë sektorin energjetik nga kriza dhe për ta kthyer atë në një sektor fitimprurës për ekonominë. Përshkrimi i situatës: Sektori energjetik […]

Shkatërrimi i bandës së vrasësve me pagesë përmes hetimeve të gjithanshme nga Policia e Shtetit, qëndrim përgjithësisht i pavërtetë

Shkatërrimi i bandës së vrasësve me pagesë përmes hetimeve të gjithanshme nga Policia e Shtetit, qëndrim përgjithësisht i pavërtetë

Në fund të janarit 2014 bëri shumë bujë arrestimi i vrasësit me pagesë Julian Sinanaj. Ky arrestim ishte fillimi i një cikli të madh hetimesh dhe arrestimesh, duke “zbardhur” zinxhirin e trefishtë porositës-ndërmjetës-ekzekutor. Pavarësisht territ statistikor për arsye të hetimeve të vazhdueshme, ndihet një lloj skepticizmi në lidhje me forcën goditëse të Policisë së Shtetit […]

Rritje me 45% e fuqisë goditëse të policisë kundër akteve korruptive dhe autorëve të tyre, metodologji e pa qartë, e pa matshme

Rritje me 45% e fuqisë goditëse të policisë kundër akteve korruptive dhe autorëve të tyre, metodologji e pa qartë, e pa matshme

Problemi i parë që lind me këtë konstatim, ka të bëjë me metodologjinë e përdorur për të matur fuqinë goditëse të policisë, si dhe se cilat janë variablat dhe konstantet që përcaktojnë konceptin e “fuqisë goditëse”. Shihet se në këtë deklaratë nuk janë përmendur gjithë fushat në të cilat pretendohet se është rritur me 45% […]

Bashkia Tirane: Bashkia do të shpërndajë kompetencat për të fuqizuar rolin e minibashkive dhe rolin e banoreve të blloqeve e të pallateve, i realizuar

Bashkia do të shpërndajë kompetencat për të fuqizuar rolin e minibashkive dhe rolin e banoreve të blloqeve e të pallateve. Do t’iu kalohen në kompetencë njësive bashkiake administrimi i infrastrukturës dytësore dhe shërbimeve publike të drejtpërdrejta për qytetaret e bizneset, si dhe kompetencat e caktimit dhe mbledhjes së të ardhurave e të administrimit të fondeve, […]