Home » Archives by category » Pjesërisht

Shkatërrimi i bandës së vrasësve me pagesë përmes hetimeve të gjithanshme nga Policia e Shtetit, qëndrim përgjithësisht i pavërtetë

Shkatërrimi i bandës së vrasësve me pagesë përmes hetimeve të gjithanshme nga Policia e Shtetit, qëndrim përgjithësisht i pavërtetë

Në fund të janarit 2014 bëri shumë bujë arrestimi i vrasësit me pagesë Julian Sinanaj. Ky arrestim ishte fillimi i një cikli të madh hetimesh dhe arrestimesh, duke “zbardhur” zinxhirin e trefishtë porositës-ndërmjetës-ekzekutor. Pavarësisht territ statistikor për arsye të hetimeve të vazhdueshme, ndihet një lloj skepticizmi në lidhje me forcën goditëse të Policisë së Shtetit […]

Premtimi 10: Rritja e Pagës së Gjyqtarëve dhe Prokurorëve

Premtimi 10: Rritja e Pagës së Gjyqtarëve dhe Prokurorëve

Premtimi 10: Rritja e Pagës së Gjyqtarëve dhe Prokurorëve Statusi: Pjesërisht i vërtetë Në programin e qeverisë thuhet qe rritja e pagave të gjyqtarëve e prokurorëve janë të domosdoshme dhe do të plotësohen me shpejtësi nga Qeveria. Me amendimin e ligji për disa ndryshime në ligjin nr.9877, datë 18.2.2008 “Për Organizaimin e Pushtetit Gjyqësor në […]

Premtimi 80 i qeverisë: Fondet për bujqësinë, pjesërisht i pavërtetë

Premtimi 80 i qeverisë: Fondet për bujqësinë, pjesërisht i pavërtetë

Premtimi “Fondet buxhetore për bujqësinë do të dyfishohen brenda 4 viteve. Këtyre do t’iu shtohen edhe fonde nga burime të tjera të donatorëve apo nga partneriteti publik privat”. Pika II.2.5. e Programit të Qeverisë[i].   Statusi: Pjesërisht i pavërtetë Faktet Në vitin 2008, shpenzimet e buxhetit të shtetit për Ministrinë e Bujqësisë, Ushqimit dhe Mbrojtjes […]

Programi i Ullirit, premtimi 79 i programit qeverisës

Programi i Ullirit, premtimi 79 i programit qeverisës

Koalicioni qeverisës në programin e saj të vitit 2009 ka premtuar mbjelljen e 20 milionë rrënjë ullinjve. Statusi: Pjesërisht i pavërtetë, realizuar në masën 12 për qind. Programi[i], në kapitullin II, pika 2.5 sqaron konkretisht: Instrumente specifike siç janë subvencionet për prodhuesit/fermerët për investime në kultura bujqësore të përshtatshme sipas zonave, incentiva fiskale apo akses […]

Premtimi 7 i qeverisë: Rritja e mundësisë për diskutim dhe monitorim nga opozita, pjesërisht e pavërtetë

Premtimi 7 i qeverisë: Rritja  e mundësisë për diskutim dhe monitorim nga opozita, pjesërisht e pavërtetë

Satusi: pjesërisht e pavërtetë Kuvendi, institucioni i përbashkët i maxhorancës dhe opozitës në shërbim të progresit të vendit dhe anëtarësimit në Bashkimin Europian Maxhoranca është e gatshme të diskutojë e bashkëpunojë me opozitën për të gjetur rrugë, mënyra e mjete për një forcim të roleve të Kuvendit, të opozitës dhe të çdo deputeti. Premtimi 8 […]

Bashkia Tirane: Bashkia do të shpërndajë kompetencat për të fuqizuar rolin e minibashkive dhe rolin e banoreve të blloqeve e të pallateve, i realizuar

Bashkia do të shpërndajë kompetencat për të fuqizuar rolin e minibashkive dhe rolin e banoreve të blloqeve e të pallateve. Do t’iu kalohen në kompetencë njësive bashkiake administrimi i infrastrukturës dytësore dhe shërbimeve publike të drejtpërdrejta për qytetaret e bizneset, si dhe kompetencat e caktimit dhe mbledhjes së të ardhurave e të administrimit të fondeve, […]