Home » Archives by category » Premtimet 2013

Bashkia Tirane: Bashkia do të shpërndajë kompetencat për të fuqizuar rolin e minibashkive dhe rolin e banoreve të blloqeve e të pallateve, i realizuar

Bashkia Tirane: Bashkia do të shpërndajë kompetencat për të fuqizuar rolin e minibashkive dhe rolin e banoreve të blloqeve e të pallateve, i realizuar

Bashkia do të shpërndajë kompetencat për të fuqizuar rolin e minibashkive dhe rolin e banoreve të blloqeve e të pallateve. Do t’iu kalohen në kompetencë njësive bashkiake administrimi i infrastrukturës dytësore dhe shërbimeve publike të drejtpërdrejta për qytetaret e bizneset, si dhe kompetencat e caktimit dhe mbledhjes së të ardhurave e të administrimit të fondeve, […]

Testimi I mjekëve, i pa bazuar dhe jo efikas, mbetet per tu verifikuar

Testimi I mjekëve, i pa bazuar dhe jo efikas, mbetet per tu verifikuar

Testimi I mjekëve: Pas një vit e gjysmë qeverisjeje, reforma e shumëpërfolur dhe shumëpritur në shëndetësi nisi aty ku askush nuk e priste, testimi i bluzave të bardha. Ai u bë publik përmes një deklarate të beftë të kryeministrit Rama vetëm dy ditë para mbylljes së vitit 2014. Që në ditët e para te Janarit […]

Lufta kundër korrupsionit për zyrtaret e lartë

Lufta kundër korrupsionit për zyrtaret e lartë

Dosja Shpëtim Gjika Premtimi: Lufta kundër korrupsionit për zyrtaret e lartë Gjykata ka pranuar kërkesën e Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Vlorë dhe ka vendosur masën e sigurisë “arrest me burg” për shtetasin Shpëtim Gjika, me funksion Kryetar i Bashkisë Vlorë dhe shtetasen Doriana Sulaj, me funksion Drejtor i Drejtorisë të Planifikimit të Territorit në këtë institucion, […]

Përmirësime radikale në sistemin e Shëndetësisë, i parealizuar

Përmirësime radikale në sistemin e Shëndetësisë, i parealizuar

Përmirësime radikale në sistemin e Shëndetësisë. Premtimi: Reforma në shëndetësi është një nga pikat më të rëndësishme të programit elektoral të Partisë Socialiste. Duke e quajtur shërbimin e kujdesit shëndetësor si një nga shërbimet publike më të këqija për qytetarët shqiptarë, socialistët deklaronin në nisje të fushatës elektorale në vitin 2013 se shëndetësia shqiptare nuk […]

Goditja e monopoleve, premtim i parealizuar

Goditja e monopoleve, premtim i parealizuar

Goditja e monopoleve. Premtimi: Qeveria ka premtuar luftë kundër monopoleve, çka do të garantonte konkurrencë të ndershme mes bizneseve në treg, por edhe përfitime për qytetarët. Përshkrimi i situatës: Monopolet mbeten një ndër shqetësimet kryesore të tregjeve në Shqipëri, me pasoja jo vetëm për funksionimin normal të tregjeve, por edhe për qytetarët që nuk përfitojnë […]

Normalizimi i sistemit të energjisë, pjeserisht e vertete/ pjeserisht e realizuar

Normalizimi i sistemit të energjisë, pjeserisht e vertete/ pjeserisht e realizuar

Normalizimi i sistemit të energjisë është prioritet shumë i rëndësishëm. Premtimi: Qeveria e ka përcaktuar normalizimin në sektorin energjetik si një prioritet të rëndësishëm të saj. Ajo ka premtuar reformë të thellë për ta nxjerrë sektorin energjetik nga kriza dhe për ta kthyer atë në një sektor fitimprurës për ekonominë. Përshkrimi i situatës: Sektori energjetik […]

Mbështetje me pension për policët e rënë në krye të detyrës, e pavertete/ e parealizuar

Mbështetje me pension për policët e rënë në krye të detyrës, e pavertete/ e parealizuar

Mbështetje me pension për policët e rënë në krye të detyrës. Premtimi: Në datë 23 janar 2013, gjatë një vizite në një nga familjet e policëve të vrarë, në  Rrashbull, rreth i Durrësit, kryetari i PS Edi Rama, sot kryeministri i vendit, premtoi rishikimin e mbështetjes financiare për familjet e policëve të rënë në krye […]

Reforma e pensioneve, e realizuar

Reforma e pensioneve, e realizuar

Reforma e pensioneve Premtimi: Qeveria ka premtuar hartimin dhe zbatimin e reformës së re të pensioneve, që të garantojë rritjen e kontribuuesve në skemën e sigurimeve shoqërore dhe do të garantoj  pensione më të larta për qytetarët, në bazë të historikut individual të kontributeve. Përshkrimi i situatës: Hartimi dhe zbatimi i reformës së re të […]

Kthimi te publiku i TVSH dhe ATSH, i parealizuar

Kthimi te publiku i TVSH dhe ATSH, i parealizuar

Kthimi te publiku i TVSH dhe ATSH Premtimi: Në fillim të muajit tetor 2013, në një konferencë të hapur për mediat, kryeministri Edi Rama ju përgjigj pyetjeve të gazetarëve rreth proceseve reformuese që pritet të ndërmarrë qeveria dhe zotimeve në kuadër të realizimit të premtimeve elektorale. Një nga angazhimet e kryeministrit Edi Rama, e artikuluar […]

Ndryshimi i cmimit të energjisë elektrike, premtim i pambajtur/ i pavërtetë

Ndryshimi i cmimit të energjisë elektrike, premtim i pambajtur/ i pavërtetë

Ulja me 6 për qind për taksën e faturës së energjisë elektrike për konsumatorët familjarë. Premtimi: Gjatë fushatës elektorale për zgjedhjet e 23 qershorit, përfaqësues të Partisë Socialiste, premtuan se do të ulin me 6 % taksën e energjisë elektrike për konsumatorët familjarë. Përshkrim i përgjithshëm: Në çdo prag zgjedhje të përgjithshme, një nga premtimet […]

Page 1 of 212

Bashkia Tirane: Bashkia do të shpërndajë kompetencat për të fuqizuar rolin e minibashkive dhe rolin e banoreve të blloqeve e të pallateve, i realizuar

Bashkia do të shpërndajë kompetencat për të fuqizuar rolin e minibashkive dhe rolin e banoreve të blloqeve e të pallateve. Do t’iu kalohen në kompetencë njësive bashkiake administrimi i infrastrukturës dytësore dhe shërbimeve publike të drejtpërdrejta për qytetaret e bizneset, si dhe kompetencat e caktimit dhe mbledhjes së të ardhurave e të administrimit të fondeve, […]