Home » Archives by category » Premtimet 2013 » PS

Përmirësime radikale në sistemin e Shëndetësisë, i parealizuar

Përmirësime radikale në sistemin e Shëndetësisë, i parealizuar

Përmirësime radikale në sistemin e Shëndetësisë. Premtimi: Reforma në shëndetësi është një nga pikat më të rëndësishme të programit elektoral të Partisë Socialiste. Duke e quajtur shërbimin e kujdesit shëndetësor si një nga shërbimet publike më të këqija për qytetarët shqiptarë, socialistët deklaronin në nisje të fushatës elektorale në vitin 2013 se shëndetësia shqiptare nuk […]

Goditja e monopoleve, premtim i parealizuar

Goditja e monopoleve, premtim i parealizuar

Goditja e monopoleve. Premtimi: Qeveria ka premtuar luftë kundër monopoleve, çka do të garantonte konkurrencë të ndershme mes bizneseve në treg, por edhe përfitime për qytetarët. Përshkrimi i situatës: Monopolet mbeten një ndër shqetësimet kryesore të tregjeve në Shqipëri, me pasoja jo vetëm për funksionimin normal të tregjeve, por edhe për qytetarët që nuk përfitojnë […]

Mbështetje me pension për policët e rënë në krye të detyrës, e pavertete/ e parealizuar

Mbështetje me pension për policët e rënë në krye të detyrës, e pavertete/ e parealizuar

Mbështetje me pension për policët e rënë në krye të detyrës. Premtimi: Në datë 23 janar 2013, gjatë një vizite në një nga familjet e policëve të vrarë, në  Rrashbull, rreth i Durrësit, kryetari i PS Edi Rama, sot kryeministri i vendit, premtoi rishikimin e mbështetjes financiare për familjet e policëve të rënë në krye […]

Reforma e pensioneve, e realizuar

Reforma e pensioneve, e realizuar

Reforma e pensioneve Premtimi: Qeveria ka premtuar hartimin dhe zbatimin e reformës së re të pensioneve, që të garantojë rritjen e kontribuuesve në skemën e sigurimeve shoqërore dhe do të garantoj  pensione më të larta për qytetarët, në bazë të historikut individual të kontributeve. Përshkrimi i situatës: Hartimi dhe zbatimi i reformës së re të […]

Kthimi te publiku i TVSH dhe ATSH, i parealizuar

Kthimi te publiku i TVSH dhe ATSH, i parealizuar

Kthimi te publiku i TVSH dhe ATSH Premtimi: Në fillim të muajit tetor 2013, në një konferencë të hapur për mediat, kryeministri Edi Rama ju përgjigj pyetjeve të gazetarëve rreth proceseve reformuese që pritet të ndërmarrë qeveria dhe zotimeve në kuadër të realizimit të premtimeve elektorale. Një nga angazhimet e kryeministrit Edi Rama, e artikuluar […]

Premtimet për ish-të përndjekurit nuk u realizuan nga qeveria socialiste

Premtimet për ish-të përndjekurit nuk u realizuan nga qeveria socialiste

Trajtimi i ish të burgosurve politikë nga qeveria socialiste Partia Socialiste, në programin e saj elektoral të prezantuar gjatë fushatës për zgjedhjet e vitit 2013, ka një listë të gjatë premtimesh në favor të bashkësisë së ish-të persekutuarve të regjimit komunist dhe trashëgimtarëve të tyre. Duke e analizuar saktë situatën, programi del në konkluzionin se […]

Premtimet e Partisë Socialiste për Shëndetësinë, 2013

Premtimet e Partisë Socialiste për Shëndetësinë, 2013

Statusi: në proces vlerësimi Shërbim shëndetësor të barabartë, universal e solidar Sistemi i sotëm shëndetësor është në krizë të thellë. Shëndetësia shqiptare nuk arrin të realizojë asnjë nga funksionet e saj: nuk parandalon, nuk diagnostikon, nuk kuron dhe nuk rehabiliton. Ne kemi vizionin dhe guximin për ta ndryshuar këtë realitet të dhimbshëm shkurajues. Duke ndërmarrë […]

Premtimet e Partisë Socialiste për arsimin

Statusi: në vlerësim Për qeverinë e sotme, arsimi nuk përbën asnjë lloj prioriteti real. Ai është një prioritet virtual, tërësisht i pa mbështetur me burime financiare. Pesha e buxhetit për arsimin ndaj PBB ka ardhur në rënie: nga 3.4% në vitin 2004, në 2.8% në vitin 2011. Në dy vitet e fundit, qeveria ka anulluar […]

Bashkia Tirane: Bashkia do të shpërndajë kompetencat për të fuqizuar rolin e minibashkive dhe rolin e banoreve të blloqeve e të pallateve, i realizuar

Bashkia do të shpërndajë kompetencat për të fuqizuar rolin e minibashkive dhe rolin e banoreve të blloqeve e të pallateve. Do t’iu kalohen në kompetencë njësive bashkiake administrimi i infrastrukturës dytësore dhe shërbimeve publike të drejtpërdrejta për qytetaret e bizneset, si dhe kompetencat e caktimit dhe mbledhjes së të ardhurave e të administrimit të fondeve, […]