Home » Archives by category » Rama

Testimi I mjekëve, i pa bazuar dhe jo efikas, mbetet per tu verifikuar

Testimi I mjekëve, i pa bazuar dhe jo efikas, mbetet per tu verifikuar

Testimi I mjekëve: Pas një vit e gjysmë qeverisjeje, reforma e shumëpërfolur dhe shumëpritur në shëndetësi nisi aty ku askush nuk e priste, testimi i bluzave të bardha. Ai u bë publik përmes një deklarate të beftë të kryeministrit Rama vetëm dy ditë para mbylljes së vitit 2014. Që në ditët e para te Janarit […]

Përmirësime radikale në sistemin e Shëndetësisë, i parealizuar

Përmirësime radikale në sistemin e Shëndetësisë, i parealizuar

Përmirësime radikale në sistemin e Shëndetësisë. Premtimi: Reforma në shëndetësi është një nga pikat më të rëndësishme të programit elektoral të Partisë Socialiste. Duke e quajtur shërbimin e kujdesit shëndetësor si një nga shërbimet publike më të këqija për qytetarët shqiptarë, socialistët deklaronin në nisje të fushatës elektorale në vitin 2013 se shëndetësia shqiptare nuk […]

Goditja e monopoleve, premtim i parealizuar

Goditja e monopoleve, premtim i parealizuar

Goditja e monopoleve. Premtimi: Qeveria ka premtuar luftë kundër monopoleve, çka do të garantonte konkurrencë të ndershme mes bizneseve në treg, por edhe përfitime për qytetarët. Përshkrimi i situatës: Monopolet mbeten një ndër shqetësimet kryesore të tregjeve në Shqipëri, me pasoja jo vetëm për funksionimin normal të tregjeve, por edhe për qytetarët që nuk përfitojnë […]

Normalizimi i sistemit të energjisë, pjeserisht e vertete/ pjeserisht e realizuar

Normalizimi i sistemit të energjisë, pjeserisht e vertete/ pjeserisht e realizuar

Normalizimi i sistemit të energjisë është prioritet shumë i rëndësishëm. Premtimi: Qeveria e ka përcaktuar normalizimin në sektorin energjetik si një prioritet të rëndësishëm të saj. Ajo ka premtuar reformë të thellë për ta nxjerrë sektorin energjetik nga kriza dhe për ta kthyer atë në një sektor fitimprurës për ekonominë. Përshkrimi i situatës: Sektori energjetik […]

Shkatërrimi i bandës së vrasësve me pagesë përmes hetimeve të gjithanshme nga Policia e Shtetit, qëndrim përgjithësisht i pavërtetë

Shkatërrimi i bandës së vrasësve me pagesë përmes hetimeve të gjithanshme nga Policia e Shtetit, qëndrim përgjithësisht i pavërtetë

Në fund të janarit 2014 bëri shumë bujë arrestimi i vrasësit me pagesë Julian Sinanaj. Ky arrestim ishte fillimi i një cikli të madh hetimesh dhe arrestimesh, duke “zbardhur” zinxhirin e trefishtë porositës-ndërmjetës-ekzekutor. Pavarësisht territ statistikor për arsye të hetimeve të vazhdueshme, ndihet një lloj skepticizmi në lidhje me forcën goditëse të Policisë së Shtetit […]

Deklarata mbi shifrat e kriminalitetit nga Edi Rama

Deklarata mbi shifrat e kriminalitetit nga Edi Rama

Deklarata: Edi Rama: Shifrat e kriminalitetit janë rritur si asnjëherë pas ‘97. Policia e Shtetit ka rënë në duart më të pista që ka oborri qeveritar[i]. Data: 6 janar 2013 Vlerësimi: Pjesërisht e vërtetë Faktet: Kryetari i Partisë Socialiste ka bërë një deklaratë krahasuese. Sipas tij, shifrat e kriminalitetit në Shqipëri sot janë rritur si asnjëherë […]

Bashkia Tirane: Bashkia do të shpërndajë kompetencat për të fuqizuar rolin e minibashkive dhe rolin e banoreve të blloqeve e të pallateve, i realizuar

Bashkia do të shpërndajë kompetencat për të fuqizuar rolin e minibashkive dhe rolin e banoreve të blloqeve e të pallateve. Do t’iu kalohen në kompetencë njësive bashkiake administrimi i infrastrukturës dytësore dhe shërbimeve publike të drejtpërdrejta për qytetaret e bizneset, si dhe kompetencat e caktimit dhe mbledhjes së të ardhurave e të administrimit të fondeve, […]