Home » Archives by category » Rama » Pjesërisht

Normalizimi i sistemit të energjisë, pjeserisht e vertete/ pjeserisht e realizuar

Normalizimi i sistemit të energjisë, pjeserisht e vertete/ pjeserisht e realizuar

Normalizimi i sistemit të energjisë është prioritet shumë i rëndësishëm. Premtimi: Qeveria e ka përcaktuar normalizimin në sektorin energjetik si një prioritet të rëndësishëm të saj. Ajo ka premtuar reformë të thellë për ta nxjerrë sektorin energjetik nga kriza dhe për ta kthyer atë në një sektor fitimprurës për ekonominë. Përshkrimi i situatës: Sektori energjetik […]

Shkatërrimi i bandës së vrasësve me pagesë përmes hetimeve të gjithanshme nga Policia e Shtetit, qëndrim përgjithësisht i pavërtetë

Shkatërrimi i bandës së vrasësve me pagesë përmes hetimeve të gjithanshme nga Policia e Shtetit, qëndrim përgjithësisht i pavërtetë

Në fund të janarit 2014 bëri shumë bujë arrestimi i vrasësit me pagesë Julian Sinanaj. Ky arrestim ishte fillimi i një cikli të madh hetimesh dhe arrestimesh, duke “zbardhur” zinxhirin e trefishtë porositës-ndërmjetës-ekzekutor. Pavarësisht territ statistikor për arsye të hetimeve të vazhdueshme, ndihet një lloj skepticizmi në lidhje me forcën goditëse të Policisë së Shtetit […]

Deklarata mbi shifrat e kriminalitetit nga Edi Rama

Deklarata mbi shifrat e kriminalitetit nga Edi Rama

Deklarata: Edi Rama: Shifrat e kriminalitetit janë rritur si asnjëherë pas ‘97. Policia e Shtetit ka rënë në duart më të pista që ka oborri qeveritar[i]. Data: 6 janar 2013 Vlerësimi: Pjesërisht e vërtetë Faktet: Kryetari i Partisë Socialiste ka bërë një deklaratë krahasuese. Sipas tij, shifrat e kriminalitetit në Shqipëri sot janë rritur si asnjëherë […]

Bashkia Tirane: Bashkia do të shpërndajë kompetencat për të fuqizuar rolin e minibashkive dhe rolin e banoreve të blloqeve e të pallateve, i realizuar

Bashkia do të shpërndajë kompetencat për të fuqizuar rolin e minibashkive dhe rolin e banoreve të blloqeve e të pallateve. Do t’iu kalohen në kompetencë njësive bashkiake administrimi i infrastrukturës dytësore dhe shërbimeve publike të drejtpërdrejta për qytetaret e bizneset, si dhe kompetencat e caktimit dhe mbledhjes së të ardhurave e të administrimit të fondeve, […]