Home » Archives by category » Shëndetësi

Testimi I mjekëve, i pa bazuar dhe jo efikas, mbetet per tu verifikuar

Testimi I mjekëve, i pa bazuar dhe jo efikas, mbetet per tu verifikuar

Testimi I mjekëve: Pas një vit e gjysmë qeverisjeje, reforma e shumëpërfolur dhe shumëpritur në shëndetësi nisi aty ku askush nuk e priste, testimi i bluzave të bardha. Ai u bë publik përmes një deklarate të beftë të kryeministrit Rama vetëm dy ditë para mbylljes së vitit 2014. Që në ditët e para te Janarit […]

Përmirësime radikale në sistemin e Shëndetësisë, i parealizuar

Përmirësime radikale në sistemin e Shëndetësisë, i parealizuar

Përmirësime radikale në sistemin e Shëndetësisë. Premtimi: Reforma në shëndetësi është një nga pikat më të rëndësishme të programit elektoral të Partisë Socialiste. Duke e quajtur shërbimin e kujdesit shëndetësor si një nga shërbimet publike më të këqija për qytetarët shqiptarë, socialistët deklaronin në nisje të fushatës elektorale në vitin 2013 se shëndetësia shqiptare nuk […]

Premtimet e Partisë Demokratike për Shëndetësinë, 2013

Premtimet e Partisë Demokratike për Shëndetësinë, 2013

Statusi: në proces vlerësimi Buxheti për shëndetësinë do të rritet me 60% Rrogat e mjekëve dhe infermierëve do të rriten më shumë se në 6 vende të Bashkimit Europian Do të inkurajohet sektori shëndetësor privat nëpërmjet lehtësirave fiskale Do të investohet për teknologji moderne për spitalet tona dhe qendrat shëndetësore Do të luftojmë me zero […]

Premtimet e Partisë Socialiste për Shëndetësinë, 2013

Premtimet e Partisë Socialiste për Shëndetësinë, 2013

Statusi: në proces vlerësimi Shërbim shëndetësor të barabartë, universal e solidar Sistemi i sotëm shëndetësor është në krizë të thellë. Shëndetësia shqiptare nuk arrin të realizojë asnjë nga funksionet e saj: nuk parandalon, nuk diagnostikon, nuk kuron dhe nuk rehabiliton. Ne kemi vizionin dhe guximin për ta ndryshuar këtë realitet të dhimbshëm shkurajues. Duke ndërmarrë […]

Bashkia Tirane: Bashkia do të shpërndajë kompetencat për të fuqizuar rolin e minibashkive dhe rolin e banoreve të blloqeve e të pallateve, i realizuar

Bashkia do të shpërndajë kompetencat për të fuqizuar rolin e minibashkive dhe rolin e banoreve të blloqeve e të pallateve. Do t’iu kalohen në kompetencë njësive bashkiake administrimi i infrastrukturës dytësore dhe shërbimeve publike të drejtpërdrejta për qytetaret e bizneset, si dhe kompetencat e caktimit dhe mbledhjes së të ardhurave e të administrimit të fondeve, […]