Home » Archives by category » Sociale

Mbështetje me pension për policët e rënë në krye të detyrës, e pavertete/ e parealizuar

Mbështetje me pension për policët e rënë në krye të detyrës, e pavertete/ e parealizuar

Mbështetje me pension për policët e rënë në krye të detyrës. Premtimi: Në datë 23 janar 2013, gjatë një vizite në një nga familjet e policëve të vrarë, në  Rrashbull, rreth i Durrësit, kryetari i PS Edi Rama, sot kryeministri i vendit, premtoi rishikimin e mbështetjes financiare për familjet e policëve të rënë në krye […]

Reforma e pensioneve, e realizuar

Reforma e pensioneve, e realizuar

Reforma e pensioneve Premtimi: Qeveria ka premtuar hartimin dhe zbatimin e reformës së re të pensioneve, që të garantojë rritjen e kontribuuesve në skemën e sigurimeve shoqërore dhe do të garantoj  pensione më të larta për qytetarët, në bazë të historikut individual të kontributeve. Përshkrimi i situatës: Hartimi dhe zbatimi i reformës së re të […]

Premtimet për ish-të përndjekurit nuk u realizuan nga qeveria socialiste

Premtimet për ish-të përndjekurit nuk u realizuan nga qeveria socialiste

Trajtimi i ish të burgosurve politikë nga qeveria socialiste Partia Socialiste, në programin e saj elektoral të prezantuar gjatë fushatës për zgjedhjet e vitit 2013, ka një listë të gjatë premtimesh në favor të bashkësisë së ish-të persekutuarve të regjimit komunist dhe trashëgimtarëve të tyre. Duke e analizuar saktë situatën, programi del në konkluzionin se […]

Bashkia Tirane: Bashkia do të shpërndajë kompetencat për të fuqizuar rolin e minibashkive dhe rolin e banoreve të blloqeve e të pallateve, i realizuar

Bashkia do të shpërndajë kompetencat për të fuqizuar rolin e minibashkive dhe rolin e banoreve të blloqeve e të pallateve. Do t’iu kalohen në kompetencë njësive bashkiake administrimi i infrastrukturës dytësore dhe shërbimeve publike të drejtpërdrejta për qytetaret e bizneset, si dhe kompetencat e caktimit dhe mbledhjes së të ardhurave e të administrimit të fondeve, […]